A héten indul a bérletárusítás
Szurkolóinknak idén is lesz lehetősége elővételben megváltani a szezonbérleteket.

Részletek

Három nap múlva rajt az EBJL-ben
2015.09.02. 10:21
Bő kerettel, mintegy 45 akadémistával vág neki csapatunk a 2015/2016-os EBJL-nek, azaz az osztrák ifjúsági (U18) bajnokságnak.


A sorozatban idén 18 csapat indul, az osztrák, cseh és szlovén csapatok mellett már öt magyar csapat is részt vesz a bajnokságban: a KHM, MAC, Vasas, Debrecen-Miskolc csapatai mellett a Fehérvár AV19 adja a részt vevőket az EBJL-ben.
 
A 18 induló csapatot 3 hatos csoportba sorsolta a Liga. Az alapszakaszban minden csoportban 27 mérkőzést játszanak a csapatok, méghozzá úgy, hogy a saját csoportjuk tagjai ellen „másfél” oda-vissza kört, azaz összesen 15 mérkőzést teljesítenek, továbbá egyszer-egyszer játszanak a másik két csoportban szereplő összes ellenfél ellen – ez jelenti a maradék 12 mérkőzést.
 
Az alapszakasz után rögtön következik a rájátszás. A csoportos felosztás megszűnik, a csapatok pontszámait összesítik, és a legjobb nyolc együttes folytathatja a playoffban. A tabella sorrendjében az első három csapat ellenfelet választ magának a hátsó négyesből, majd a negyeddöntő, az elődöntő, végül a döntő következik. A párharcok minden esetben két győzelemig tartanak.
 
A csoportok a következőképp alakultak:
A-csoport: EC VSV, EC KAC, HD Mladi Jesenice, HK Triglav Olimpija, Hokiklub Budapest
B-csoport: Debrecen Miskolc Select, EC Red Bull Salzburg, EHC LIWEST Linz, HC Orli Znojmo, MAC Budapest, Okanagan Hockey Club Europe
C-csoport: Fehérvár AV19, HC LVI Breclav, HDK Maribor, LLZ Stmk. Süd – Graz 99ers, UPC Vienna Capitals, VASAS Budapest
 
A csapat magja a MOL Liga indulás révén sokat változott, hiszen a tavalyi bajnok junior csapat magja idén már a felnőttek között versenyez, Kóger István pedig az ifjúsági csapat helyett a junior csapat vezetőedzője lett. Az ifjúsági korosztályban bemutatkozik vezetőedzőként Kiss Dávid, aki székesfehérvári és salzburgi jégkorongos pályafutásának lezárása után a junior csapat másodedzője volt Tyler Dietrich mellett, segítője pedig Sofron Attila lesz.
 
A Fehérvár AV19 szeptember 5-én Becsben kezdi a szezont, majd szeptember 12-én a HK Triglav Olimpija csapata ellen hazai jégen is bemutatkozik.
 
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

 
 

2015. augusztus 23.
Felkészülési mérkőzés 
Straubing Tigers
Fehérvár AV19
4 0
 


 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály